3 bøker alle må lese

av | jul 6, 2017

Nå har endelig sommeren kommet og med den, leselysten. Har du bestemt deg hvilke bøker du skal ta med deg på hytten eller under solparasollen i Syden? Eller trenger du noen lesetips? Vi redaksjonen i For Freedom Magazine gir deg våre favoritter innen temaet menneskehandel.

1. Blood and earth

(Utgitt 2016 av Spiegel & Grau; New York)

Kevin Bales er en verdensledende ekspert og forsker på moderne slaveri. Bøkene og filmene han har publisert er prisbelønnede verk. Bales er også rådgiver for land som USA, Storbritannia, Irland, Nepal og Norge på temaet. I boken Blood and Earth tar han oss med på en reise fra fiskebåtene i Asia til gruvene i Kongo, hvor han beskriver slaveri på et nært hold. Bales introduserer oss til noen tidligere slaver som gir oss en innsikt i tankene og redslene de lever med. Kevin Bales trekker også frem et mønster han har observert fra kontinent til kontinent: Hvor slaveri eksisterer, er det også massive miljøødeleggelser. Hvorfor skjer dette? Dette er en øyeåpnende bok som setter lys på nye dimensjoner innen moderne slaveri, samt beskriver en rekke løsninger på slaveriet. En høykvalitets bok med rikt vokabular og skildringer.

2. Slavery Inc. The Untold Story of International Sex trafficking

(Utgitt 2012 av Portobello Books; London.)

Forfatter Lydia Cacho er en mexikansk journalist og menneskerettighetsaktivist som driver gravende journalistikk om vold og seksuell utnyttelse av kvinner og barn. I 2010 ble hun utnevnt som World Press Freedom Hero av International Press Institute, og i 2012 gav hun ut Slavery Inc. som er en dokumentarisk bok som tar med seg leseren på en reise inn bak sex-slaveriets lukkede dører i ulike deler av verden. Fra Tyrkia, til Kambodsja og Argentina, drar hun verden rundt for å avdekke hvordan kvinner og barn utnyttes i det brutale sex-slaveriet i ulike kulturer og med ulik lovgivning. I «jeg»-form skriver hun om hvordan hun i undersøkelsene til boken avdekket hvitvasking av penger og mafiavirksomheten involvert i denne handelen med mennesker. Og ikke minst forteller hun historiene til kvinnene og barna som utnyttes. Slavery Inc. gir et skarpt og sterkt innblikk i sex-slaveriets verden, og som leser sitter man ikke bare igjen med en opplevelse av innsikt, men også kunnskap. Anbefales!

3. Trafficked

(Utgitt 2012, Harpercollins Publishers.)

Sophie Heyes er aliaset til en britisk kvinne som har vært utsatt for menneskehandel og som nå er forfatter og grunnlegger av Sophie Hayes Foundation. Hayes vokser opp med en vanskelig familiesituasjon som preger livet hennes og som gjør det vanskelig for Sophie å stole på andre mennesker, spesielt menn. I tjueårene møter Sophie kjekke Kas fra Albania, som blir hennes bestevenn, men som hun også forelsker seg i. På vei hjem fra en ferie i Italia forandrer imidlertid Kas seg fra en kjærlig god mann til å bli voldelig og manipulerende. Kas maniluperer Sophie til å betale ned hans kriminelle gjeld gjennom å tvinge henne til å prostituere seg på gaten. I Trafficked beskriver Sophie hvordan hun blir utnyttet av sexkjøperne. Samtidig blir Kas mer og mer truende, og Sophie har ikke noe valg men å fortsette å selge kroppen sin. Heyes forteller sin historie, men samtidig forteller hun historien til flere millioner av prostituerte som er ofre for menneskehandel. Trafficked gir leseren et innblikk hvordan ofrene har det, men også hvor farlig denne kriminaliteten er. Boken har inspirert undertegnede til å mer engasjert i kampen mot menneskehandel, blant annet ved at hun selv har startet en foundation jobber for å bringe håp for de som blir reddet ut av det moderne slaveriet.

Andre anbefalte bøker:

Gi en gave til kampen mot moderne slaveri. For Freedoms Vipps-nummer er 87601.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Pin It on Pinterest

Share This