For Freedom Magazine logo

Behøver vi en moderne slaverilov i Norge?

Det er mange komponenter som skal klaffe for at en lov gir resultater i praksis. Jeg har god tro på at regjeringen vil stille seg bak en lov som først og fremst er hensiktsmessig for norske forhold og selskaper og som samtidig bidrar til å styrke den internasjonale lov-utviklingen som skjer på feltet. Hvis vi skal ha mulighet til å nå FNs bærekraftsmål 8.7 om å umiddelbart og effektivt utrydde moderne slaveri innen 2030, er en lov helt nødvendig.

For Freedom Aksjonen 2019

For andre år på rad arrangeres For Freedom Aksjonen i Trondheim med arrangementet Running for Freedom og Kids for Freedom. Lørdag 6. April satte For Freedom Aksjonen sitt preg på byen og moderne slaveri på dagsorden.

Speaking For Freedom

Årets Speaking For Freedom fant sted i Bergen Kino hvor dokumentaren “Moderne Slaveri” ble vist. Dokumentaren er fra 2009, men er fortsatt like aktuell. Den tar oss med på en reise rundt om i verden hvor vi får møte en rekke ulike mennesker som på ulike måter blir utnyttet i slaveri.

Ghanas barneslaver

Barn har en iboende sårbarhet og er derfor ekstra utsatt for å bli utnyttet. Fattige, desperate foreldre selger egne barn til slaveeiere som, ved hjelp av barna, tjener nok penger til å sende egne barn på skolen. For tilsvarende pris av en ku, selges barn som slaver i Volta-regionen i Ghana. CNN har nylig fått et unikt innblikk i hvordan forholdene for noen av disse barna er, og hvilket arbeid som gjøres for å avskaffe barneslaveri i Ghana.

For Freedom Magazine i print edition

Vi er stolte av å kunne presentere vår første print edition av For Freedom Magazine. Et pent magasin med fjorten artikler som belyser ulike sider ved menneskehandelsproblematikken, hvorav noen er meget inspirerende og andre nærmest provoserende.

På tide med handling

Den forsinkede handlingsplanen mot menneskehandel som kom i 2016 ble tatt imot med stor skuffelse. Planen ble raskt kritisert for å ikke bare komme på overtid, men for å ikke være forpliktende, uten konkrete mål og tidsfrister.

Europas blodtomater

Tomatprodusentene Mutti og Conservera Italia oppdaget slaverilignende arbeidsforhold på åkrene i Italia. Slike forhold i et europeisk land er sjokkerende.

For billig til å være sant

Alle har lyst på en billig bilvask. Folk flest tenker ikke over hvilke forhold utfører bilvask for 17 kr. Kan våre holdninger endre bilvaskbransjen?

Sjokolade med bismak

Du kjenner kanskje til en del sjokolademerker og har en klar favoritt, men vet du hvem som produserer kakaoen vi bruker i norsk sjokolade?

E-postadresse
post@forfreedom.no

Postadresse
For Freedom v/Salt Bergenskirken
Bjørnsonsgate 28
5059 Bergen

Telefon
476 16 000

Kontonummer For Freedom:
2801 39 92713

Organisasjonsnummer Salt Bergenskirken:
986356991

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Pin It on Pinterest